Idi na dnoStranica: 1
TEMA: Kurs
#1420
Nikola

Kurs pre 9 godina, 5 meseci  
Poštovani,

planiram da idem na kurs knjigovodstva pri NU Božidar Adžija i nakon položenog ispita dobijam zvanje samostalni knjigovođa - kontista.
Moje pitanje je: Da li nakon toga smem sebi da vodim knjige(ako imam str ili d.o.o. i sl.) ili moram da registrujem i knjigovodstvenu agenciju? Ne znam da li po zakonu neko sme sam se bi da vodi knjige?

Hvala unapred!
 
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
#1421
Razočaran

Odg: Kurs pre 9 godina, 5 meseci  
Kao što sami sebi možete da zamenite sijalicu u lokalu, da promenite ulje u službenom autu, tako možete i voditi samostalno knjigovodstvo. Pitanje je samo da li ćete nakon kursa biti dovoljno iskusni i upućeni u probleme i zakonsku regulativu da biste to mogli uspešno raditi. Kurs je samo polazna osnova, koju je neophodno iskustvom nadograđivati. U suprotnom, sledi Vam plaćanje mnogobrojnih kazni, koje Vam na kursu neće ni spomenuti. Moj savet je da zaposlite ili angažujete iskusnog knjigovođu-kontistu, koji će Vam u dogledno vreme preneti neophodna praktična znanja i poslovne rutine, a potom i nadgledati Vaš rad. Agencije nemaju vremena da Vam baš posvete pažnju koja Vam je neophodna.
 
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
Idi na vrhStranica: 1
Moderatori: HelpDesk