početno stanje i nova poslovna godina
(1 pregleda) (1) gost
Idi na dnoStranica: 1
TEMA: početno stanje i nova poslovna godina
#2007
Vesna

početno stanje i nova poslovna godina pre 7 godina, 5 meseci  
Pozdrav,

Da li bi u Lidderu mogla potpuno sama da uradim otvaranje nove baze za novu godinu i formiranje početnog stanja? Kako i ko to treba da radi, jer mi nemamo administratora? Nama sada dolaze to da urade, i dosta se čeka, a voleli bi to sami da možemo.
 
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
#2010
Dragi

Odg: početno stanje i nova poslovna godina pre 7 godina, 5 meseci  
Moje iskustvo je da se sve radi sam u eduka lideru, osim nove verzije koju ne znam da instaliram bez brisanja stare pa opet nove što traje po pola sata!
 
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
#2012
Re:početno stanje i nova poslovna godina pre 7 godina, 5 meseci Karma: 0
Poštovana Vesna,

Kako biste uradili otvaranje nove poslovne godine na ispravan način, kada uđete u Lidder, pritiskom na F1 dobijate kompletan help sistem, gde ćete sa leve strane u delu "Bilansi/Završni radovi/ZATVARANJE GODINE" dobiti uputstvo, tj. podsetnik za zatvaranje poslovne godine i otvaranje nove sa početnim stanjem. Dakle, NE MORATE biti administrator ili bilo ko sa prethodnim tehničkim predznanjem, i ne čekate nikoga već to radite sami, kada god Vam odgovara i koliko god puta Vam odgovara… jedino ograničenje je to da možete imati najviše 1000 baza firmi u Lidderu, po jednom računaru ili serveru. To i nije neko realno ograničenje, ali ipak

@Dragi: Kako ste i sami rekli, Lidder dosta toga radi sam, tj. automatski. Što se Educa verzije tiče, odmah ćemo Vam reći da bi brzo zatvorili vrata firme kada bismo nove verzije davali besplatno kroz Educa verziju... Educa korisnici namerno nemaju mogućnost ažuriranja novih verzija direktno iz Liddera, već moraju da sačekaju duže vreme i da se periodično sami informišu o postojanju nove verzije sa sadržanim novim propisima. Sama instalacija Liddera, na preporučenim konfiguracijama računara koje možete naći na našem sajtu, traje svega par minuta, tako da, ako stvarno traje po pola sata i ako Vam je jednom godišnje to mnogo, razmislite o upgrade-u računara.
 
Poslednja izmena: 24.01.13 13:13 od Nikola.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
#2013
Re:početno stanje i nova poslovna godina pre 7 godina, 5 meseci Karma: 1
Dobar dan, Vesna, možete BAŠ sve sami da uradite, potrebno je samo da odete u bioskop...

Šalim se, naravno, ne treba nigde da idete, samo pogledajte ova dva "filma", na samom ulasku na Lidder-ov sajt, a i pogledajte u help-u detaljna objašnjenja.

Inače, sam Lidder ima "ugrađenog" administratora, pa ga i zbog toga svi volimo...

Ako sam Vas dobro razumela, Vi razmišljate da pređete na Lidder? Mislim da bi bilo dobro da pronađete nekoga, ko radi u Lidder-u, da Vam malo pokaže kako se šta radi, a onda ćete odlučiti za 3 sekunde!

Pozdrav!
 
qui bene distinguit bene facet 011/3514-570 064/3718-169 (za konsultacije, koje naplaćujem)
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
#2016
dp
Korisnik nije na mreži Kliknite ovde da biste videli profil ovog korisnika
lidder
Odg: početno stanje i nova poslovna godina pre 7 godina, 5 meseci Karma: 0
Iskoristiću pitanje da malo proširim temu:

Naše shvatanje poslovanja, koje je ugrađeno i u Lidder, jeste da korisnik mora i može sam da obavi sve što mu treba. Od nas, kao proizvođača, kupujete visoko kvalitetan alat sa kojim ste samostalni; mi ne prodajemo povodac kojim cimamo korisnike svako malo za po nešto, mada dosta potencijalnih korisnika baš to želi. Ako ste, pri kupovini programa pitali “za koliko minuta dolazite nakon što Vas pozovemo”, “da li nam ulazite u kompjuter preko interneta kada nam nešto treba?”, a sve ostalo ste kupili za 19+29+59+49+39+59+79+9eur i to sa 50% popusta na već dobijenih 75% nekog posebnog popusta, onda ste verovatno sami odabrali da radite sa firmom koja dolazi svaki čas i za svaku sitnicu, pa i za svaki završni za svaku firmu, i to, naravno, naplaćuje.

Dosta korisnika koji dolaze da kupe softver od nas, baš to očekuju: da im budemo “uz kompjuter” kada god nešto rade…

Dakle, nije samo krivica proizvođača: oni prave takve sisteme (za uzimanje para, jer tehnički, tako nešto nije potrebno) zato što postoji ogroman broj potencijalnih korisnika koji tako nešto očekuju ili čak, podrazumevaju… Neki se na prezentacijama uplaše kada im kažemo da se sa korisnicima ne vidimo po par godina, ne razumevajući da za to vreme, za koje se ne viđamo, svi rade svoj posao bez zastoja jer sve radi, pa čak i softver za koji prosto nisu navikli da radi bez dolaska „programera“.

Korisnici koji nama plaćaju godišnje održavanje, to rade baš zato da se ne bi viđali sa nama, i to godinama, ali oni su, očigledno, manjina koja razume da je to zapravo jedino ispravno.


DP/ND
 
Ako tražite "knjigovodstveni program" ili "ERP program" i to za 15 ili 150 eura, razmislite ponovo: Da li je to pravo mesto za uštedu? Ako svoje poslovanje cenite tako malo, samo toliko možete i očekivati od njega.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
#2057
Vesna

Odg: početno stanje i nova poslovna godina pre 7 godina, 4 meseci  
Poštovani, instalirala sam eduka lidder, doduše uz malo muke. Morala sam da prebacim monitor sa drugog kompjutera jer lidder ne može da se instalira na rezoluciji 1366x768.

Uspela sam da otvorim novu firmu i sada mi treba mala pomoć. Nisam sigurna da imam sve potrebne podatke iz prethodnog programa, pa bih zamolila da mi neko navede šta je sve potrebno od podataka da bih ispravno unela početno stanje i nastavila rad u lidderu.

Unapred hvala.
 
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
#2072
Re:Odg: početno stanje i nova poslovna godina pre 7 godina, 4 meseci Karma: 0
Poštovana Vesna,

Potrebno je uneti početno stanje svih analitika koje imate u porethodnom preduzeću kroz „ručni nalog“ iz vrste 8 ili već nekako kako je lakše. Nakon knjiženja svih analitika potrebno će biti uneti i početno stanje iz bruto bilansa, gde će se verovatno pokazati da zbirevi analitika ne daju ono što bi trebalo, tj. ono što je na sintetici. To morate rešiti, tj. morate se odlučiti šta je od toga tačno, te dalje nastavite da radite redovnu dokumentaciju.

Po našoj proceni, a pravili smo brze revizije prethodnih zaključenih stanja i bili konsultanti pri ustrojavanju knjigovodstava i unošenju početnih stanja u desetinama preduzeća, uvek je isplativije potrošiti dodatno, iako najčešće neplanirano vreme na uređivanje početnog stanja u odnosu na "ostavljanje problema" za kasnije.

Dakle, pre svega, konsultujte uputstvo (F1 iz Liddera), zatim unesite ispravne podatke kao početno stanje, jednom, a Lidder će to ispravno stanje u saradnji sa korisnikom držati takvim još dugo vremena i iz njega izvlačiti vrlo korisne informacije.

Nikola / ND
 
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
#2079
Vesna

Odg: Re:Odg: početno stanje i nova poslovna godina pre 7 godina, 4 meseci  
Poštovani, možda sam već dosadna, ali imam veliki problem koji ne znam kako da rešim. Vlasnik sam i računovođa firme koja ima preko 5000 artikala, maloprodaju i veleprodaju i sada imam veliki broj analitika koje se ne slažu sa sintetikom. Ovo je treća godina da imamo isti problem i uvek dođu implementatori da nam nešto urade sa bazom da bi mogli da urade završni, a ja opet nemam tačne podatke i ne mogu da ih pripremim da bih ispravno unela kao početno stanje u Lidder. Da li možete da mi preporučite neku računovodstvenu agenciju koja bi preuzela ovakvo stanje kakvo imamo i od ove godine počela da vodi naše poslovanje?
 
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
#2080
Re:Odg: Re:Odg: početno stanje i nova poslovna godina pre 7 godina, 4 meseci Karma: 1
Dobar dan, Vesna,

Niste dosadni, uostalom, ovaj Forum dosta dobro podnosi nas "dosadne"

Ukoliko Vam se ne javi niko da Vašu firmu preuzme sa onakvim stanjem, kakvo imate, ja sam spremna da sa Vama analiziram situaciju i da možda čak malo pribegnemo i forenzičkom računovodstvu, pa da vidimo da li je moguće da uskladimo faktičko stanje sa stanjem u knjigama i da preuzmem Vašu firmu od ove godine.

Kao što ste mogli zaključiti, ja koristim Lidder, tako da bih, ako se dogovorimo, radila isključivo u Lidder-u...

Niste jedini sa ovakvim problemom oko robne analitike i sintetike, kojima raznorazni implementatori zagorčavaju život, ali je dobro da ste rekli DOSTA VIŠE!

Pozdrav!
 
qui bene distinguit bene facet 011/3514-570 064/3718-169 (za konsultacije, koje naplaćujem)
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
Idi na vrhStranica: 1
Moderatori: HelpDesk