Još jedno upozorenje koleginicama i kolegama...
(1 pregleda) (1) gost
Idi na dnoStranica: 1
TEMA: Još jedno upozorenje koleginicama i kolegama...
#2290
Još jedno upozorenje koleginicama i kolegama... pre 5 godina, 9 meseci Karma: 1
...na obavezu, koja nema ama baš nikakve veze sa knjigovodstvom, a kamoli sa računovodstvom, ali je, kao i mnogo koječega do sada, "uvaljena" nama, a to je obaveza podnošenja izveštaja Ministarstvu za zaštitu životne sredine o prometu opremom, mašinama i uređajima, koji, posle upotrebe, ulaze u tokove otpada...

Najnovija zabava je da onim uvoznicima, za koje je carina Agenciji za zaštitu životne sredine dostavila podatke da su uvozili mašine i alate u 2014. godini, a koji nisu dostavili Agenciji pomenute izveštaje, podnosi Agencija prekršajne prijave!!!

Obratite pažnju: prekršajne prijave podnosi Agencija i protiv onih, koji su uvozili mašine, alate, uređaje...koji NE ulaze u tokove otpada, ukoliko nisu izvestili Agenciju da uvezene mašine, uređaji i ostalo NE ulaze u tokove otpada, pa oni nemaju obavezu podnošenja izveštaja i plaćanja naknade za upravljanje otpadom!!!

Znači, Uprava carina nas prijavljuje da smo nešto uvezli, a mi i ako nismo obveznici izveštavanja i plaćanja, moramo o tobe da obavestimo Agenciju!!! SVAŠTA!!!

Kad pogledam kolike su zaprećene kazne, postaje mi jasan smisao ove odredbe u propisima...

Pozdravljam sve, koji ovo čitaju i iščuđavaju se
 
Poslednja izmena: 10.02.15 17:35 od Olgica.
qui bene distinguit bene facet 011/3514-570 064/3718-169 (za konsultacije, koje naplaćujem)
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
Idi na vrhStranica: 1
Moderatori: HelpDesk