plaćanje manjka u radnji
(1 pregleda) (1) gost
Idi na dnoStranica: 1
TEMA: plaćanje manjka u radnji
#2004
kaja

plaćanje manjka u radnji pre 8 godina  
Poštovani,

Radim u jednom ozbiljnom, velikom, maloprodajnom objektu već šest godina. Imali smo popis početkom decembra i bio je zadovoljavajuć. Međutim, popisivali su pre neki dan određena odeljenja i uočili da mnooooooogo robe fali.?!! Sada je poslovođa tražio da svaki radnik, po isplaćenoj plati, plati 2000,00, rekavši da ga ne zanima ni sindikat ni pravna služba i da, ko neće da plati, zna gde su vrata!!!!!!! Do sad nikad nismo plaćali manjak, jer nismo ni robno ni materijalno zaduženi, a primamo bednu platu od 21000,00. Sindikat, ni interna kontrola, ni pravna služba nisu obavešteni i novac se neće skidati sa plate, već ga treba dati koleginici iz trezora.
Zanima me da li je to po zakonu?

Unapred zahvalna.

pozdrav!80873
 
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
#2005
Re:plaćanje manjka u radnji pre 8 godina Karma: 1
Dobar dan, Kajo,

Sigurno je i Vama jasno da to nije u sklaadu sa propisima.

A sigurno je i njima poznato da, u skladu sa pozitivnim propisima, poslodavac može vršiti obustavu od zarade samo na osnovu pravosnažne sudske odluke, u slučajevima utvrđenim zakonom (otplaćivanje kredita, obavezno davanje izdržavanja...), ili uz pristanak zaposlenog..., pa Vama i kolegama traže novac van legalnih tokova.

Pozdrav!
 
qui bene distinguit bene facet 011/3514-570 064/3718-169 (za konsultacije, koje naplaćujem)
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
#2009
Dragi

Odg: plaćanje manjka u radnji pre 8 godina  
Pa zato imate sindikat, a ne da Vam nabavlja zimnicu! Firma u kojoj radite je nečija neozbiljna prćija, a ne firma, čim Vam to radi. Napišite o kojoj firmi se radi pa da ne idemo tamo!

DM
 
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
Idi na vrhStranica: 1
Moderatori: HelpDesk